JULKLAPPAR
Du läser

JULKLAPPSLEKEN

46
spela julklappsleken

JULKLAPPSLEKEN

spela julklappsspelet

Julklappsleken, julklappsspelet eller tärningsspelet som det också kallas blir allt vanligare i de flesta familjer. Istället för att köpa julklappar till varandra så köper man förslagsvis istället någonting som man själv vill ha, lägger in julklappen i spelet och försöker att vinna tillbaka den. Och om man har tur så kan man vinna några av de andras paket också. (Man behöver inte ta det paket man själv har köpt)

Det här behöver man till att spela julklappsleken

Ni behöver:

  • Tidtagarur
  • Tärning
  • Julklappar

Innan det är dags att spela julklappsleken,så måste alla komma överens om hur många paket man ska köpa med sig och vilket värde de ska ha. Vanligast är att man köper julklappar för 200 kr per person och det kan bestå av ett eller flera paket, där 3 paket brukar höra till standarden. Det behöver inte vara en exklusiv julklapp, utan någonting enkelt passar bra. Julklappsleken är ju faktiskt till för att göra julen enklare och mindre stressad.

Vet du inte vad du ska köpa till julklappsleken? Här hittar du tips på:

När paketen är inköpta, inslagna och blandade med allas övriga paket, då är det dags att köra igång tärningsspelet.

Så här spelar man julklappsspelet

Alla lägger sina paket i en hög på bordet och sätter sig i en ring. Den som är yngst börjar med att kasta tärningen. Är ni många som spelar så kan det ta väldigt lån tid att plocka alla paket i första vändan. För att snabba på spelet lite kan ni använda två tärningar.

  • Kasta tärningen. Slår du 1 eller 6, så får du ta ett paket i högen.
  • Turas om att slå tärning och plocka paket, tills alla julklappar är borta ur högen.
  • Sätt sedan på tidtagarur med alarm på 15 minuter (Ingen ska se uret)
  • Turas om att slå tärningen åter igen och varje gång du slår 1 eller 6, så får du denna gång ta paket av vem du vill.
  • När alarmet runger och tiden är slut, behåller var och en de paket man har samlat på sig.
Vad är julklappsleken?

Ett spel, även kallat tärningsspelet som har blivit populärt på julafton. Man byter julklappar med varandra och får en rolig stund tillsammans med mycket skratt. Även en anledningatt slippa köpa julklappar till hela släkten, tycker många.

Får alla paket julklappsspelet?

Nej, I det ordinarie spelet så kan en få alla paket och en bli utan paket, Precis som i alla andra spel så finns vinnare och förlorare. De som inte klarar av orättvisa brukar ändra reglerna så att alla ska få behålla minst 1 paket och den som tröttnat på julklappsspelet är glad och slippa vinna och behöva bära hem billiga smågrejer man inte vill ha eller behöver 🙂

Hur många paket ska man köpa till julklappsspelet?

1-3 st paket per person är lagom. Tänk på att ju fler paket, desto längre tid tar det att plocka ur högen innan spelet kan köras på tid (Det sista som är det roliga)

Vad kosta det att var med i julklappssleken?

Alla behöver inte köpa lika många paket utan regeln är att man köper totalen för samma summa. Det vill säga att alla köper julklappar för 200 kr vardera, men det spelar ingen roll om 1 paket kostar 75 kronor och det andra 125 kr. Så man bestämmer tillsammans hur mycket det ska kosta per person. 50-200 kr person är vanligast.

Vad ska man köpa till julklappsleken?

Du kan köpa vad som helst till julklappspelet. Det innebär att en diskbborste är ett lika bra paket som en chokladask. Det är ofta de ”sämsta” paketen som lockar till mest skratt under spelets gång. Du hittar tips på grejer att köpa till julklappassplet här: Julklappar under 100 kr och/eller Julklappar under 50 kr

Om författaren

I december varje år börjar julruschen. Då tar jag emot önskelistor inför julafton och förbereder nissarna och tomtemor inför den stora dagen. Vad önskar DU dig i julklapp i år? Berätta för tomten. Kanske slår dina önskningar in...

TIPS! Julklappar under 100 kr